Nieuwe leren: vanuit techniek of didactiek?

  • Actueel
  • >
  • Nieuwe leren: vanuit techniek of didactiek?

Op de site van webdidactiek.kennisnet.nl staat het volgende: “Het nieuwe leren is gekoppeld aan mogelijkheden die ict biedt”. Dat zou betekenen dat, omdat het technisch gezien kan, moeten we ook het leren maar vernieuwen. Geredeneerd dus vanuit de techniek.

Vandaag las ik op de de weblog van Hogeschool Domstad een veel betere visie op het nieuwe leren.

Het ‘nieuwe’ leren is geen “vondst”, maar een antwoord op de vraag van een ander soort lerende, het antwoord op een noodzaak. Daar komt veel ict en media-toepassing bij kijken: of dat nu binnen het flexibel – blended leren is, of rond het inzetten van alle nieuwe digitale mogelijkheden.

De leerling/student verandert! Het nieuwe leren, nu geredeneerd vanuit de didactiek.

Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 446 andere abonnees