Ervaringen van digitaal toetsen

Vandaag een korte workshop verzorgd over digitaal toetsen aan zo’n 45 docenten van de bovenbouw van HAVo en VWO. Bij twee vakken hadden docenten in de 1e toetsweek digitale toetsen afgenomen in Moodle. Belangrijkste ervaringen is dat je na het invoeren van de toetsen, zelf ook de toets moet maken. Daarna je collega’s en daarna een beperkte groep leerlingen. Bij de toets basistaalvaardigheid was dit een pilot en is redelijk goed verlopen.

Bij de toets economie bleek dat als docent ook moet weten hoe je de toets moet klaarzetten voor de leerlingen en welke instellingen je moet invoeren. Een goede voorbereiding en begeleiding is dus noodzakelijk. Ook geven de docenten aan dat ze onvoldoende kennis hadden van toetsen en te weinig aandacht hadden voor de manier waarop de toets afgenomen zou worden. Ondanks een aantal strubbelingen zijn de docenten positief over het digitaal toetsen van leerlingen.

Komende maanden wordt het aantal vragen en toetsen uitgebreid.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 490 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 490 andere abonnees