Mooie toevoegingen in Moodle 1.9

De nieuwste versie van Moodle, versie 1.9 zal een aantal heel mooie toevoegingen hebben. Verschillende schreven al hierover. Een aantal kleine verbeteringen zijn dat je kan kiezen bij het uploaden van veel gebruikers via een.CSV-bestand voor het scheidingsteken. Nu mag dit alleen nog een komma zijn en Excel exporteert met een puntkomma ertussen.

Ook een verbetering vind ik dat je als organisatie een wachtwoordbeleid kan invoeren. Bijvoorbeeld minimaal 8 tekens, en minsten 1 hoofdletter en 1 speciaal teken. Dit kan je ook met terugwerkende kracht invoeren. Alle wachtwoorden worden dan gecontroleerd.

Echt een vooruitgang vind ik de Outcomes. Hiermee kan je competenties beschrijven en deze aan cursussen, bronnen en leeractiviteiten koppelen. Ik kende dit al jaren van Fronter, waar dit zelfs was doorgevoerd in het ePortfolio. Het wordt nu voor leerlingen/cursisten veel overzichtelijker aan welke competenties ze werken.

Om alle nieuwe mogelijkheden uit te proberen heb ik op moodle19.avetica.nl deze nieuwe versie (1.9 beta 2) gezet. In de cursus “nieuwe mogelijkheden” heb je (na aanmelden) gelijk docenten. Dus uitproberen maar!

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 487 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 487 andere abonnees