Mooie toevoegingen in Moodle 1.9

De nieuwste versie van Moodle, versie 1.9 zal een aantal heel mooie toevoegingen hebben. Verschillende schreven al hierover. Een aantal kleine verbeteringen zijn dat je kan kiezen bij het uploaden van veel gebruikers via een.CSV-bestand voor het scheidingsteken. Nu mag dit alleen nog een komma zijn en Excel exporteert met een puntkomma ertussen.

Ook een verbetering vind ik dat je als organisatie een wachtwoordbeleid kan invoeren. Bijvoorbeeld minimaal 8 tekens, en minsten 1 hoofdletter en 1 speciaal teken. Dit kan je ook met terugwerkende kracht invoeren. Alle wachtwoorden worden dan gecontroleerd.

Echt een vooruitgang vind ik de Outcomes. Hiermee kan je competenties beschrijven en deze aan cursussen, bronnen en leeractiviteiten koppelen. Ik kende dit al jaren van Fronter, waar dit zelfs was doorgevoerd in het ePortfolio. Het wordt nu voor leerlingen/cursisten veel overzichtelijker aan welke competenties ze werken.

Om alle nieuwe mogelijkheden uit te proberen heb ik op moodle19.avetica.nl deze nieuwe versie (1.9 beta 2) gezet. In de cursus “nieuwe mogelijkheden” heb je (na aanmelden) gelijk docenten. Dus uitproberen maar!