Toetsen basistaalvaardigheid in Moodle

  • Actueel
  • >
  • Toetsen basistaalvaardigheid in Moodle

Hoewel Moodle goed ingezet kan worden voor samenwerkend leren met o.a. wiki, zijn het vooral de testen in Moodle, (naast bestanden en website linken), die veel gebruikt worden. Zo wil het CSG-Comenius in Leeuwarden haar toetsen basistaalvaardigheid in Moodle gaan zetten. Dit is een onderdeel van een groter geheel om de taalvaardigheid van de havo-leerlingen omhoog te schroeven. Na de toets wordt de vraaganalyse van Moodle gebruikt om te differentieren.

De bestaande toetsen die de school de afgelopen jaren heeft ontwikkeld, moeten nu geschikt worden gemaakt voor Moodle. Afgelopen woensdag heb ik met docenten Nederlands de verschillende toetsonderdelen van spelling werkwoorden, grammatica, enz. doorgenomen en bij elk onderdeel samen vastgesteld welk typen vragen binnen Moodle mogelijk zijn. Ik ben (uiteraard) digitaal ingesteld, maar zulke processen kan je (voorlopig) niet via forum, skype of e-mail voor elkaar krijgen. Daar komt bij dat een van de docenten helemaal niet zo’n ICT-minded is. Maar hij ziet ook het gewin en gemak om in januari voor honderden leerlingen de toets basistaalvaardigheid af te nemen. En dan komt ook het genot (3G-model van Collins), dat weet ik zeker!

Eerst maar eens voor een kleine groep leerlingen de toets afnemen om ervaringen op te doen. En dan de vragenpool in Moodle flink gaan vullen.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 487 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 487 andere abonnees