Waarom digitale didactiek?

Gisteren heb ik voor de NVO2 een workshop verzorgd met als thema “Waarom digitale didactiek?”. In de uitnodiging stond:

“De enige manier om verder te professionaliseren in digitale didactiek is door te leren van elkaar; visies op leren, oplossingen en aanpakken te delen met elkaar.”

Dit hebben we ook gedaan, maar uiteraard was de tijd te kort. De deelnemers kwamen uit diverse branches en dat maakte de uitwisseling tussen de deelnemers interessant. Met name de verschillen tussen het onderwijs en het bedrijfsleven kwamen er goed uit.

Bij het onderwijs is leren de core-business, terwijl bij het bedrijfsleven leren een bijzaak is, wat vaak snel en goedkoop moet gebeuren. Dit heeft consequenties voor de didactische aanpak. Toch blijkt uit de gesprekken dat er leuke dingen op dit gebied gebeuren. En ook uit het bespreken van de vooraf ingeleverde casussen (jawel, via Moodle) kwamen goede ideeën naar boven.

Uit reactie bleek ook dat er behoefte is aan nog zo’n bijeenkomst, maar dan nog meer gericht op het uitwisselen van kennis en ervaring met online voorbeelden. Deze bijeenkomst wil ik weer graag organiseren.

Mijn presentatie staat online op Slideshare.net.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 487 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 487 andere abonnees